Tătici, iată o campanie cu o temă foarte interesantă și actuală, la care toți ar trebui să lucrăm, atât adulți, cât și copii: Stima de sine!

Peste 60% dintre români spun că nu sunt mulțumiți de felul în care arată viața lor, iar la capitolul stima de sine România ocupă locul 47 din 53 de țări studiate. În acest context, Urania Cremene lansează o campanie națională menită să ajute generațiile noi să crească altfel decât majoritatea adulților români. #StimaDeSineContează – o campanie pentru sănătatea emoțională a României și Turneul de seminarii  „Stima de Sine la Copii – Principalul ingredient al succesului”, create de Urania Cremene, au fost lansate pe 1 octombrie, în cadrul evenimentului de la Hotel Caro București.

Această campanie își propune să ridice nivelul de conștientizare al părinților despre importanța creșterii copiilor cu o stima de sine sănătoasă, dar și să le ofere informațiile și instrumentele prin care o pot face ușor.

Inițiativa acestei campanii pornește de la niște statistici îngrijorătoare, care arată că populația României are, în acest moment,  un nivel suboptim al stimei de sine, adică al încrederii în sine, în ceilalți și în viitor.

Conform acestor statistici:

Pentru ca un număr cât mai mare de părinți să se alăture campaniei, Urania Cremene propune urmatoarele actiuni:

  1. Spot TV pentru promovarea campaniei și petiția #StimaDeSineContează, prin care adunăm semnături de susținere a cauzei si transformarea ei în campanie de interes public național, cu acordul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA),
  2. Turneul de seminarii – „Stima de Sine la Copii – Principalul ingredient al succesului”.
    Împreuna cu trainerii All About Parenting – Florin Amariei, Valentin Nicolae, Maria Țolescu si Daniel Cirț vor fi oferite seminarii gratuite, în toate orașele mari și medii ale României. Până la sfârșitul anului, seminarul ajunge în 22 de orașe, următoarele patru săptămâni acoperind următoarele orașe: Botoșani (15 oct.), Bacău (16 oct.), Turda (29 oct.), Târgu Mureș (30 oct), Voluntari (5 nov.), Mangalia (6 nov.), Gherla (12 nov.), Bistrița (13 nov.), București (19 nov.).
    Participarea la seminar este gratuită pentru toți participanții, pe baza rezervării locului la unul dintre seminariile din calendarul de evenimente.
    Prin intermediul acestor seminarii, părinții vor învăța tehnici concrete prin care pot lucra activ la educarea copiilor în spiritul independenței, al responsabilității și al încrederii în sine.
  3. Seven Days Challenge pe Facebook și Instagram, cuprinde o serie de 7 provocări (câte una în fiecare zi) pe care părinții le pot implementa cu copiii lor pentru a învăța cum să le crească stima de sine.

Campania este susținută de Destiny Park, un proiect care se inspiră din teoria celebră a unui istoric olandez al culturii, Johan Huizinga, care susținea că jocul reprezintă fundația oricărei culturi și societăți. Din acest concept s-a ivit Destiny Park – locul unde lumea e în mâna copiilor, Urania Cremene fiind ambasadorul proiectului.

Destiny Park va fi lansat anul viitor în România, în zona Băneasa, urmând să devină cel mai mare proiect de edutainment din Estul Europei, în cadrul unei investiții de 5 milioane de euro. Pe un teren de peste 3000 mp din nordul Capitalei va avea un spațiu magic pentru copii unde ei pot fi aviatori, medici, prezentatori de televiziune, bancheri, piloti, pompieri – vorbim în total de peste 50 de activități, 50 de experiențe. Destiny Park va fi orășelul minunat unde vocațiile, talentele și pasiunile celor mici sunt observate de specialiști în educatie pentru a descoperi din timp care ar putea fi domeniile în care ei vor excela. Pentru a le înțelege destinul în vreme ce ei se joacă într-un imens parc al inteligenței. Cu alte cuvinte, părinții se relaxează, lăsându-i pe cei mici în grija specialiștilor și a personajelor de poveste.  Într-un oraș în miniatură, construit special pentru ei, cu instituții, cu economie și bani proprii, copiii de până în 14 ani învață, prin joc, cum funcționează lumea oamenilor mari.

Despre Urania Cremene si All About Parenting

Urania Cremene este mamă si, probabil, cel mai apreciat expert in Parenting din România. Este autoarea  All About Parenting, primul program de parenting din țară și unica metodologie de parenting din lume dezvoltată după Teoria Autodeterminării. În ultimii 5 ani, Urania Cremene a organizat peste 900 de seminarii gratuite, conferințe și workshop-uri intensive la care au participat peste 100.000 de părinți din toată țara.

All About Parenting a pornit ca un program online pentru părinţi, în 2014. Acum este mai mult decât atât. A devenit o metodă de parenting, care reunește programe online, cărți, aplicații, cursuri și seminarii despre relația dintre părinți și copii. Metoda este bazată pe Teoria Autodeterminării, studiată și apreciată în universități din întreaga lume.

All About Parenting a devenit şi o organizaţie internațională cu traineri certificați și o echipă de peste 30 de persoane. Împreună, dorim să ajutăm milioane de părinti și copii din întreaga lume.

Viziunea noastra este ca orice părinte să urmeze un program de parenting iar misiunea noastră este să facem ca a învăța despre parenting să devină la fel de normal ca a face școala de șoferi înainte de a conduce o mașină.

 

Sursă: All About Parenting

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.