DOVEDIT! Copiii care petrec mai mult timp cu taţii lor au un IQ mai mare

Un copil are nevoie în viaţa sa şi de tată! Iar acesta nu e un slogan sau un trend sau un moft extraordinar. E ceva firesc și natural!

Și există și dovezi în acest sens. 🙂 The Telegraph  vorbește despre un studiu realizat  de academicienii de la Universitatea din Newcastle, la care au participat 11.000 de britanici, bărbaţi şi femei născuţi în 1958. Rezultatele studiului sunt foarte interesante și au logică. Iar concluzia principală este că micuții care petrec mult timp alături de taţii lor au un IQ mai mare.

Implicarea serioasă a tatălui în viaţa copilului cresc șansele viitorului adult pentru o carieră mai bună. Și, atenție, nu este îndeajuns ca părinţii să trăiască împreună, ci tatăl trebuie să fie implicat activ în activităţile copilului său.

Acest studiu a scos la iveală și faptul că taţii se implică de obicei mai mult în viaţa fiilor lor decât în viaţa fiicelor. Ia recunoașteți, chiar așa e?! Dacă da, luați aminte că și fetele au nevoie de tată, ohoo, și încă de unul activ, implicat și cu mult chef de joacă și aventură.

În cadrul studiului mai sus menționat mamele au fost întrebate cât de des a participat tatăl la activităţiile copilului (citit, joacă etc). Și s-a dovedit că acei copii ai căror taţi au petrecut mai mult timp cu ei au un IQ mai mare şi că sunt mai sociabili decât copiii care au primit mai puţină atenţie. Voilà!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.