Home Lifestyle Calatorii Călătoriile îi ajută pe copii să fie mai buni la școală și nu numai!
Călătoriile îi ajută pe copii să fie mai buni la școală și nu numai!

Călătoriile îi ajută pe copii să fie mai buni la școală și nu numai!

0

Poate că nu întotdeauna vacanțele cu copiii sunt vacanțe și pentru părinți, însă e important să-i luăm cu noi ”în jurul lumii”. De ce? Vă spunem imediat!

Călătoriile oferă micuților șansa de a se dezvolta armonios, antrenându-le curiozitatea și apetitul pentru lucruri noi. Călătoriile îi ajută pe copii să-și crească stima de sine, să devină mai toleranți și respectuoși față de lucrurile noi și diferite din viața lor, să fie independenți, flexibili și descurcăreți.

Acestea au fost concluziile sondajului realizat de Student and Youth Travel Association, la care au participat aproximativ 1.500 de profesori din SUA. Astfel, 74% dintre cadrele didactice chestionate au căzut de acord că experiența călătoriilor are ”un impact pozitiv asupra dezvoltării personale a elevilor”. Majoritatea profesorilor consideră, de asemenea, că impactul pozitiv al călătoriilor se poate extinde și asupra educației lor profesionale.

Studiul scoate la iveală faptul că micuții care au călătorit și, implicit, au experimentat alte culturi decât ale lor au un nivel mai mare de toleranță și respect, precum și o voință mai mare de a învăța și a încerca lucruri noi.

Călătoriile îi ajută pe copii nu doar în clasă, dar și la locul de joacă. Conform studiului, copiii care au ocazia să călătorească sunt predispuși la un grad mai mare de independență, stimă de sine, încredere, adaptabilitate și sensibilitate. De asemenea, aceștia sunt mai sociabili, prietenoși și optimiști față de copiii care au rămas acasă.

În termeni pragmatici, 42% dintre profesori consideră că un copil care a călătorit este mult mai atractiv în fața recrutorilor din cadrul colegiilor, liceelor, facultăților.

Și pentru a beneficia de efectele pozitive ale călătoriilor nu e musai să călătoriți în țări îndepărtate și scumpe. Chiar și micile escapade din țară pot fi un context extraordinar de învățare și dezvoltare globală a copilului.

Singurul dezavantaj ar fi că, luând copilul cu voi într-o excursie, îl va face să o aștepte cu nerăbdare pe următoarea. Dintre profesorii chestionați, 76% au spus că au văzut copii care doresc să călătorească mai mult după ce au fost luați într-o singură călătorie.

Dar oare acesta este un dezavantaj? 😃

**Sursă material: travelandleisure.com

Facebook Comments

LEAVE YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *